In dit artikel leggen wij uit welke raamdecoraties wij adviseren voor dakkapellen met kunststof kozijnen.

Dakkapellen zijn echte ruimtewinners! Een mooie waardevermeerdering voor uw woning. Tegenwoordig zijn bij het bouwen of renoveren van dakkapellen bijna alle kozijnen van kunststof. Dit komt doordat dakkapellen vaak lastig bereikbaar zijn voor onderhoud en schilderwerk. Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm en hebben een zeer goede isolatiewaarde.

Kunststof kozijnen in een dakkapel brengen echter wel een veel voorkomende uitdaging met zich mee; het zoeken van geschikte raamdecoratie voor in de dakkapel met kunststof kozijnen.

Reden 1: Draai/kiep ramen van kunststof kozijnen gaan naar binnen open. Stel dat u een ‘normale’ raamdecoratie schroeft in het plafond, betekend dit dat de ramen niet meer open kunnen. Het draai/kiep raam komt dan namelijk tegen de raamdecoraties aan. Ook als de raamdecoratie een stuk naar binnen komt te hangen betekend dit dat het raam een klein beetje kan kiepen maar nog steeds niet kan opendraaien.

Reden 2: Boren en schroeven in kunststof kozijnen is echt ontzettend zonde! Buiten het feit dat dit niet hersteld kan worden, zien de meeste fabrikanten hiermee ook af van de garantie.

De oplossing: Klikplissés en Klikjaloezieën zijn speciaal ontwikkeld voor dakkapellen met kunststof kozijnen. Beide raamdecoraties worden op de ramen gemonteerd zonder boren of schroeven. Ook kunnen de ramen gewoon blijven draaien en kiepen, wel zo lekker met ventileren!

Voor meer informatie kunt u op onderstaande links klikken. U wordt dan doorverwezen naar de productpagina’s.